Photostory

Victorian Gable House’s Pared-Back Scandi Interior

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Share this article with friends

The floor is lined with extra long, Dinesen Douglas Fir planks, creating a seamless interior. The client’s favourite objects are the highlights of each room, explain the architects. So there are pieces by Arne Jacobsen and from Carl Hansen and B&B Italia, all housed beneath the existing, but refurbished pitched roof – a key architectural element the architects decided to retain and celebrate.

Gable House’s main living level is the raised ground floor, with a basement below hosting the garage and auxiliary spaces. The living room and the kitchen and dining area (with cabinetry designed by Sozo Studio) sit separately, lit brightly by large openings towards the landscaped garden by Garden Route Company. The three bedrooms with en-suite bathrooms occupy the top two floors.

The carefully choreographed rooms were designed to ‘draw visitors through the house, with each room offering a different experience’, say the architects. The sequence reaches its culmination at the very top.

‘At the top of this procession is a celebration of the original architecture of the building’, say the architects. ‘A moment of jubilance that sets the home apart from the flat ceiling typical of modern renovations. The attic of Gable House instead reflects and honours its pitched roof, featuring skylights and a playful approach to cove lighting. The end result is a house that is airy with effortless, timeless and tactile minimalism.’

Sources:

edmondslee

Posted by Constantinos Moraitakis
Posted on March 07th, 2018
in Architecture, Interiors & edmondslee