Photostory

House and Studio YC by RTA-Office

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Share this article with friends

The building is situated in the center of the plot, respecting the limits for construction and plot ratio.

The house rises as a single body. Its shape is influenced by physical and morphological conditions and by the program.

The initial idea of the project is to expand the building up inside the parcel and surrounding existing trees in order to preserve the maximum possible trees; later the shape was adapted to the program, to acquire the final setting.

Building geometry is divided into five main bodies or pavilions (1. Entrance stair and craft room, 2. Kitchen, 3.Living room, 4.Suite, 5. Children’s bedroom) separated by patios and all connected by a central distributor that serves the different rooms. This central part is covered by a flat roof; from this central hall,the five spreads are covered with an inclination of 30º (from the center to the exterior – unlike conventional roofs), allowing the variation in height between each of the parties and creating an attractive volume.

Each body is isolated from the others, has its own orientation and its own views to the exterior. Courtyards between the bodies allow entrance of natural light and integration between interior space and exterior space.

As bodies, also patios have a different orientation. They are like cuts of main body following different angles and spaciousness. In such a way, visitor never has the same vision and perception of space. Different angles, variety of views, variety of colors, variety of light. That is the main focus of the house: to capture segments of natural light and their change in space throughout the day and year depending on seasons and weather. This device contributes to get a changing image of the house. Visitor’s eye could cross different patios and glass reflections offer him interesting lighting and colors effects.

House skin is continuous; there is no fracture between façades and roof. According to local regulation, skin color is natural and earthy in order to get a perfect integration between nature and building. Similar to both tree trunk and soil, house color fits in perfectly with the ochre range of colors of the surrounding. When the trees will grow and complement the existing vegetation, over the years the objective of discovering the hidden house behind the trees will be achieved.

The house has a very different view at day and at night. During the day it is possible to discover the house hidden behind the vegetation. When darkness surrounds the building, the illuminated interior gleams and the house shines like a sculpture into the surrounding.

All uses are arranged in underground and ground floor. Main access is placed in lower level both for pedestrians and cars. From one side it is possible to reach the main stair to upper floor and from the other side an independent studio with its private entrance. This area gets natural light thanks to its glass walls and to the double height courtyard that leads light from the bottom to the basement.

Natural ventilation and geothermal heating and cooling are part of the energy plan.

Sources:

HomeDSGN

Posted by Konstantinos Deloudis
Posted on December 22nd, 2014
in Architecture & RTA-Office