Photostory

Concrete Mimnimalism at Israel House By Studio De Lange

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_date.inc on line 147.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/deloodco/delood.com/html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Share this article with friends

A glazed corridor flanked by sunken courtyards connects two pristine concrete volumes containing the living and sleeping areas of this house in the Israeli district of Rishpon. Tel Aviv firm Studio de Lange designed the residence for a 8,000-square-metre plot, featuring landscaped gardens that extend up to and around the living spaces. The building's T-shaped plan comprises a pair of monolithic concrete volumes set perpendicular to one another towards the front of the site, with a swimming pool and extensive grounds to the rear.

A circular cobbled driveway leads from the street towards the entrance, which is sheltered by a canopy that projects from the smooth facade of the block containing the main living areas.The entrance leads into an open-plan space containing the lounge at one end and a dining area adjoining the kitchen at the other. The entire rear facade is lined with full-height glazing that looks out towards the pool and garden. Sliding doors open onto a patio shaded by a canopy incorporating adjustable louvres.

The living space is flanked by a 22-metre concrete wall that separates the communal areas from the kitchen and a staircase descending to the basement. The wall also provides a backdrop for some of the owners' artworks. At the far end of the living room, a bridge encased in a transparent box incorporating louvred sun screens traverses the space between the two main structures.

The house's private wing contains bedrooms and an office arranged linearly along one edge. A connecting corridor extends the length of this structure, which culminates in a master suite looking south towards the gardens. The basement level below the private areas contains a screening room, gallery and small lounge that looks onto a courtyard with a tree at its centre. Throughout the building, large expanses of smooth concrete with visible marks from its formwork construction are complemented by natural stone flooring laid in large slabs.

Metal and wood used for architectural details such as the window profiles, canopies and kitchen units are treated with black finishes to provide visual consistency and maintain a minimal, neutral palette.

Sources:

delangedesign

Posted by Constantinos Moraitakis
Posted on April 30th, 2017
in Architecture, Interiors & Studio De Lange